Moster Huldas Äppelchutney

[wp-svg-icons icon=”food” wrap=”span”] 6 portioner   [wp-svg-icons icon=”clock” wrap=”span”] 1 timme

Äppelchutneyn är lätt att göra och god som tillbehör till kött.

Ingredienser

4 st äpplen
1 st gul lök
1 st röd chilifrukt
2 tsk färsk riven ingefära
1 st pressad vitlöksklyfta
1 dl äppelcidervinäger
2 dl brun farin

Receptet är framtaget av

Instruktioner

Skala, urkärna och skiva äpplena i Moster Huldas äppelskalare. Dela äpplena i fyra delar så det blir bitar.

Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.

Blanda alla ingredienser utom sockret i en kastrull. Sjud på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5-10 minuter.

Tillsätt sockret och sjud utan lock till lagom konsistens, ca 20-30 minuter.