Vår Äppeltork – Apelstapeln®

Öka er försäljning med en kvalitetsprodukt från Moster Hulda®

Ett enkelt sätt att torka äpplen

Apelstapeln äppeltork är ett ställ i trä för att lufttorka äppelringar. Äppeltorken består av en ram samt löstagbara pinnar där man hänger äppelskivorna. Att lufttorka äppelringar är ett enkelt och hållbart sätt att ta vara på äpplen. Resultatet blir goda och nyttiga äppelringar. Apelstapeln är designad och tillverkad i Sverige.

Detaljer

Apelstapeln äppeltork är tillverkad av FSC-märkt, obehandlat björkträ. Svenskt hantverk av hög kvalitet. Äppeltorken säljs omonterad. Enkel montering utan lim. Pinnarna diskas i ljummet vatten. Apelstapeln är designad i Sverige. Äppeltorken tillverkas i Helsingborg i Sverige.

  • Levereras omonterad, förpackad i ett papprör.
  • EAN: 735004440008 7

Att torka äpplen med Apelstapeln äppeltork

Så här torkar man äppelringar med Apelstapeln äppeltork: Skölj äpplena. Skiva och kärna ur äpplet med vår äppelsvarv för att få lagom tjocka skivor. Välj att behålla skalet eller skala äpplet samtidigt. Häng upp äppelskivorna luftigt på pinnarna och sätt dem i ramen. 

Placera äppeltorken på en torr och varm plats med god luftväxling. Torkstället kan ställas på en stol med ryggstödet utåt och lutas mot en vägg, eller hängas upp på väggen. Äppelringarna är klara på ungefär fem dagar. När äpplet torkat färdigt, dela med en kniv eller sax för att få äppelringar, redo att ätas.

 

Apelstapeln är formgiven av Kristina Åsvärn.