Moster Huldas Sega fruktremmar

5 portioner      4 timmar

Sega fruktremmar omöjligt att sluta äta när man väl har börjat. Ett nyttigare godis.

Ingredienser

1 kg, ca 8-10 st, äpplen
0,5-1 dl vatten
strösocker

Receptet är framtaget av

Instruktioner

Sätt ugnen på 85-90 °C, varmluft.

Skala, kärna ur och skiva äpplena i Moster Huldas äppelskalare och dela i bitar.

Lägg äppelbitarna och vattnet i en kastrull och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, tar ca 15-30 minuter. Beroende på hur mycket vatten som är i äpplena kan det finnas behov av att tillsätta mer vatten så att de blir mosiga vid uppkoket. Men undvik att tillsätta vatten i onödan.

Mixa äppelmoset slätt med en stavmixer vid behov. Sila genom en finmaskig sil. Bred ut till en ca 3-4 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen och låt torka 3-4 timmar, varmluft är att föredra.

Skär som remmar eller bitar. Doppa i strösocker.