Sega fruktremmar

Moster Huldas Sega fruktremmar

5 portioner    3-4 timmar

Sega fruktremmar omöjligt att sluta äta när man väl har börjat. Ett nyttigare godis.

Ingredienser

0,5 kg, ca 4 st, äpplen
2 msk vatten
strösocker

Receptet är framtaget av

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 °C, varmluft.

Skala, kärna ur och skiva äpplena i Moster Huldas äppelskalare och dela i bitar.

Lägg äppelbitarna och vattnet i en kastrull och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, tar ca 15 minuter.

Mixa äppelmoset slätt med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil. Bred ut till en ca 2 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen och låt torka 2–3 timmar, varmluft är att föredra.

Skär i tunna remmar eller bitar. Doppa i strösocker.

Kontakt

Ring Oss
+46 (0)736-99 58 66
Maila Oss
info@mosterhulda.se

Följ oss
Information

Bankgiro: 671-7730
Org.nr.: 559147-0504
VAT nr.: SE559147050401
Innehar F-Skattsedel